Til Artikler
THOR SOM FORSØGSHUND/EKSAMENSHUND.
- en hundemassør på vej.
 
 
  Thor er en af de såkaldte skæve hunde, dårlig hofte i den ene side (E1) og god hofte i den anden side (B2). Dette har ikke voldt Thor nogen problemer gennem sit nu 12 år gamle liv, heldigvis, men hans skævhed gjorde ham egnet til at blive en af Louise, der læser til hundemassør, eksamenshunde et projekt vi har deltaget i med spænding.  
     
  Første gang vi er til massage spørger Louise ind til Thor, Hvad er han for en hund, hvad bliver han brugt til, har han nogle skavanker osv. desuden måler hun hans bagben for at se skævheden, denne er dog næsten ikke eksisterende på Thor trods han skævhed i hofterne E1/B2. Massagen starter i Thors venstre side (den dårlige), Thor udtrykker velbehag og Louise kan ikke finde nogen muskel spændinger, stor undren kan Thor overhovedet bruges som eksamenshund, dette viser højre side at Thor han kan, for her gør det ondt når Louise massere….piiiv.  
     
  Ja pivet det er Thor det finder vi ud af anden gang vi kommer ned til Louise, dette gør vi efter en uge hvor det har stået på telefonbogsstep og luftmadrasvandring, Thor kommer ind af døren til Louise, han vender derefter om og er på vej ud igen, man kan bare se han tænker ”her har jeg været før og det var ikke rart, så skal vi ikke hjem nu moar!!!!!!!!!!”, men vi bliver. Louise starter med at massere Thors venstre side og det kan godt være at højre side gjorde ondt sidste gang, men det kan overhovedet ikke sammenlines med venstre side nu, Louise skal dårligt tænke på at massere ham før han udtrykker sin smerte, dette viser at der er kommet gang i venstre side og det er jo godt, Louise slutter af med højre side, Thor nyder det i fulde drag, her er ingen smerterJ. Thor og jeg bliver sendt hjem med et træningsprogram der indeholder luftmadrasvandring, vægt på ben imens man går, dette i 5 min og benløft over nogle planker, dette til næste gang vi ses en uge efter.  
     
  Denne gang går Thor ind med glæde, sidste gang sluttede jo på den ”gode side” og det kan den ”gamle” tydelig huske. Louise starter på venstre side, den er stadig øm men hun må gerne massere, Thor er nem at læse når Louise massere de steder der er ømme, enten piver Thor eller ændre vejrtrækning men bliver dog liggende, også vores fjumsede forsøg på at vende ham på den anden side finder han sig i. Louise givet også Thor lidt Wellness massage som han virkelig nyder. Louise sender os hjem med samme træningsprogram som sidst, dog med øget tid i vægt på ben imens man går samt vi øger de antal gange vi går over luftmadras, dog render Thor ind i en Hotspot og er lidt sløj, dette går ud over træningen og vi vender tilbage til Louise kun delvis trænet.  
     
  Venstre side er nu fin, lidt som første gang han har dog ømme punkter på begge sider, dette er sidste gang vi er af sted, jeg er imponeret over hvor meget Louise har flyttet Thor med træningsprogrammet og massagen, Gode gamle Thor er blevet spændstig og er livet meget op (set bort fra den sidste uge med Hotspot), det er dejlig at se, kanon oplevelse.  
     
  Vibeke Kammann  
     
  Desværre intet billede, men Thor kan ses under behandling på: http://www.dogsenscare.dk/