Til Artikler
Når kun minderne er tilbage.
R.I.P Thor (Boss Nanok) 9.4.1997 - 21.7.2010.
 
 
 

 

 
  Faktisk lå det ikke i kortene at Thor skulle blive så gammel, for da han som 2 året fik undersøgt sine hofter og albuer, gik han ud med en status der sagde B2/ E1= E1 på hofterne og 0/1=1 på albuerne, et meget nedslående resultat.
Han var dog total upåvirket af sine ”skæve” hofter og jeg valgte derfor ikke at fortælle Thor resultatet.
Derfor levede vi videre som vi plejede, altså gik til hundetræning, gik tur, legede med andre hunde osv.
Jeg var dog meget opmærksom på hans fodertilstand, han måtte på ingen måde blive overvægtig.

To år efter jeg fik hans HD resultat, fik jeg taget et nyt billede af hans dårlige hofte, her vurderede dyrlægen hans hofte som stadig dårlig, med dog ikke en E hofte, men mere en D hofte, jeg blev derved enig med dyrlægen om at jeg kom tilbage om 4 år for så var det jo nok blevet til en B hofte ;-)

Vi startede vores træningskarriere i DCH, hvor vi gik til konkurrence.
Thor var C-hund og nåede at blive B-hund, men så gik vi lidt kold i deres program, hvorpå jeg valgte at træne i schæferhundeklubben.
Jeg ville lave en SPH1 (sporhundeprøve 1) med Thor, men først skulle vi bestå en SL1 (spor og lydighed), før vi måtte gå til en sporhundeprøve.
Prøven blev taget med lidt besvær men vi bestod lige nøjagtig.
Ved vores SL1 prøve, i sporet, samlede Thor genstande op men tyggede, dette gjorde at vi mistede begge genstande, så før vi skulle op i en SPH1, valgte jeg at lærer ham at påvise (dække ved genstand), og det i en alder af 5 år.
Thor og jeg er jo altid blevet mobbet, kærligt, af mine træningskammerater i schæferhundeklubben, så da vi stillede ved vores første SHP1 var deres kommentar til os før vi startede, ”når det er sådan en hvid hund skal han have mindst 80 point for at bestå”, vi fik 88 point, det var klasse!
Men derefter gik vores prøver ned af bakke, Thor kunne ikke helt komme af med sin høje næse som han havde fået med fra træningen i DCH.
Hans høje næse betød dog ikke, at han ikke gik spor, hans sidste sporprøve vi var til, går han med så høj næse at dommeren ikke tror han går spor, jeg kan hører hvordan dommeren snakker ud af 1. langside, 1. genstand påviser Thor perfekt, der bliver lidt mere ro på dommeren, 1. knæk tager Thor til fortrinligt, så sagde dommeren ikke mere, men alle Thors langsider ryger i mangelfuld, knækkende i fortrinligt
Thor mister sidste genstand og dumper.

Men selv om han ikke længere går til prøve, går vi stadig spor,
Thor elsker at komme af sted, det er hans yndlingsbeskæftigelse.
Thor går også agility til sit 12. år og går rally-lydighed indtil ugen før han drager til de evige jagtmarker.

 
     
   
     
  Vi havde 13 gode år sammen, 13 aktive år og jeg er dybt taknemmelig men jeg savner dig uendelig meget.  
     
   
     
  Kys fra din menneskemor