Til Artikler
Dueholm – Stockholm, tur/retur.
 
 
 

Turen gik til Sveriges største udstilling, HUND2009, som blev afviklet for gruppe 1´s vedkommende, lørdag den 12. december.
Formålet med turen var at se andre hunde, end dem man normalt ser på de udstillinger hvor jeg kommer.
Efter mange overvejelser over hvilket transportmiddel der var bedst til denne tur, blev det til en togtur.

Med hundesitteren på plads, var der afgang fra Herning banegård fredag den 11. december kl. 17:36, med kurs mod Kastrup lufthavns station.
Jeg kunne selv bestemme om der skulle skiftes på hovedbanegården eller i Kastrup, for at fortsætte til Malmø Central og det var en fejl at jeg ikke valgte Københavns hovedbanegård, for da toget kom til Kastrup, var alle siddepladser optaget og rigtig mange stående, men jeg var så heldig at toget stoppede, så der var en dør lige ud for mig.

Da toget kørte, kunne jeg se der stadig var ca. halvdelen tilbage på perronen, men det var ikke muligt at få flere ind i toget og mange måtte gå ud af døråbningen igen, for at dørene kunne lukke.
Der kom udtrykket ”som sild i en tønde”, virkeligt til sin ret, men var jeg ikke kommet med toget til Malmø, var jeg ikke kommet med nattoget med afgang kl. 23:08, mod Stockholm.

 
     
 

Der var bestilt 1 liggeplads i en kupe med 6 liggepladser, jeg var den første som kom til kupeen, så der var fint med plads til at få stuvet sine ting i køjen, gjort sig færdig og komme i liggende stilling.
Men da der kom 5 mere, var der ikke andet at gøre end at stuve køjerne en af gangen, så det fik vi mange sjove episoder ud af, som f.eks. en der var nødt til at kravle ud på gulvet, for at komme til at vende rigtigt i køjen.

Med ankomst til Stockholms hovedbanegård kl. 5:54, efter ca. 12 timers togrejse, var det fint med et morgen bad, få bagagen stuvet i boks og få lidt morgenkaffe, inden afhentning kl. 7:30 og turen gik til messecenteret midt i Stockholm, hvor Svensk Kennel Klub havde udstillingen HUND2009. 

SKK havde stillet en hal til rådighed for alle specialklubber, hvor de uden udgifter kunne opstille en stand, med information om netop deres race. 

 
 

 

 

 
 

Som det kan ses, er den Svenske afdeling af Hvid Hyrdehund, fra 2010 optaget som medlem af SBK (Svensk Brugshunde Klub), godt gået, men efter en hel dag i det Svenske kan jeg også se, at der er meget velvilje til at bruge lidt tid på frivilligt arbejde for de Hvide. 

I ring C29 var tilmeldt 28 Hvide, dommer var Nina Karlsdotter, der var også aspirant på de Hvide og en mere som skulle være med i bedømmelserne, så alle hunde blev set efter 3 gange.

 
   

 

 
 

Jeg var virkelig imponeret over hvor roligt alle de Hvide tog denne overvældende undersøgelse af de 3 ivrige bedømmere. 

Senere på dagen havde 5 af de Hvide en uventet hovedrolle i junior handling, efter junior handlerne var minimeret til 5, og de havde fremvist deres hunde, kom der 5 Hvide ind og afløste handlernes egne hunde, hvilket de unge og de Hvide klarede med bravur. 

 
   

 

 
  Der kan ses mere på: http://www.vitherdehund.com/page7/page7.html  
     
  Alt i alt var det en rigtig god, og anderledes dag end man ser på de Danske udstillinger, der var ikke et eneste trimmebord rundt om ringen da de Hvide var på, og jeg fik fortalt, at det ikke var velset i Sverige at klippe sin hund til og hvis dommeren så det, havde der været tilfælde hvor de ikke ville bedømme hunden.  
 

 

 

 
 

Jeg tror der er mange ting vi kan lære fra det Svenske, nu vil vi jo starte her i foråret med en aktivitetsdag, hvor især pigerne har mange gode forslag, så jeg ser frem til weekenden, den 7. til 9. maj 2010 og håber på et stort fremmøde.

 
     
  Knud H Christensen