Til Artikler
Træningsoplevelser med Ny Hviddueholms Cato
 
 
 
 
 

Vi har nu gået til træning med Cato i DCH Tranbjerg i 2 år og har i det sidste år være med til flere konkurrencer i C-klassen. Vi startede året med 98 point ud af 150 mulige og var godt tilfredse med en hæderlig start. Apportering var ikke Catos stærkeste side og derfor smuttede der hurtigt nogle point i apportøvelsen og i feltsøget, så vi blev enige om, at hele familien måtte gøre en indsats for at gøre det sjovt at komme tilbage med det, der nu blev kastet.
Vores børn Morten, Andreas og Julie (12,10 og 7 år) hjalp med stor konsekvens med til at lære Cato, at når en ting blev kastet, skulle den pænt afleveres til hånden af kasteren, så efter nogen tid var der fremskridt at spore.

Næste konkurrence var i juni, hvor vi fik 115 point og dermed nok point til at være på vej til B-klassen (der kræves 2 konkurrencer over 110 points i løbet af et år), selvom Cato endnu ikke kunne lide runderingsøvelsen, hvor hunden skal løbe frem og gø af en figurant.
Vi fortsatte træningen med forsøg på at forbedre de svage områder og meldte os til to konkurrencer i september i håb om at få endnu et resultat over 110.

Den 11. september var vi så til konkurrence i Kalø Vig, hvor alt klappede og vi fik 143,5 point og en samlet 2.plads. Hverken hund eller fører var til at skyde igennem i flere dage, og da Cato næsten gentog præstationen ugen efter i Hasselager med 139 point og en 3. plads turde vi også tro på, at det ikke bare var held en enkelt dag.
Vi glæder os nu til at træne til B-konkurrencer, hvor der også indgår sporarbejde, som Cato ser ud til at have godt anlæg for.

Det er naturligvis en stor fornøjelse at se konkrete resultater af træningen, men det klart vigtigste for os er den daglige glæde ved, at alle i familien deltager i arbejdet med Cato og at se, at selv den yngste på 7 år med stor myndighed kan gennemføre en god del af konkurrenceprogrammet.

Vi bliver som tiden går mere og mere overbeviste om at vi ikke kunne have valgt en klogere og mere familieegnet hund end en Hvid Hyrdehund.


Sven Erik og Bettina Nørholt

 
 


 
 
Cato med sine præmier for en 2. og en 3. plads ved DCH kredskonkurrencer