Til Artikler
Efterveer.
 
 
 
 
 
Så har alle 8 hvalpe fået nye hjem, nogle lidt før end andre.

 
 
Cillas, som kom til Frankrig, havde jeg jo den glæde at gå til hvalpetræning med 1 måned. Vi gik sammen med Chapling og hans nye familie i Dommerby ved Skive. Chindi var den første, som fik nyt hjem i Roe ved Ans. Cheri kom til Hvinningdal ved Silkeborg, også dejlig tæt ved Skive. Vi nåede at besøge de 3 familier med Cillas og Andi, inden han skulle til Frankrig.
Cato kom til Højbjerg ved Århus, Choping kom til Ebeltoft, Colombo kom til Ustrup ved Skanderborg, Cæsar kom til Otterup på Fyn, så nu er balancen genoprettet, VI’KA Andi kommer jo fra Fyn.

Så efter de travle, men utrolig spændene 8 uger, syntes jeg det er på sin plads at skrive et par ord om den store oplevelse en fødsel er:
Mandag aften den 2. juni ved sengetid begyndte Andi at puste, så efter at have målt temp. til 0,5* under normal (var startet 14 dage før med temp. målinger, så jeg vidste hvad normal temp. var) så havde jeg fået fortalt fødslen ville ske inden 1 døgn.
Så hver gang der var en pause i pusteriet og Andi vendte sig, blev lyset tændt for at se om der var sket noget, men nej ingenting. Så efter en meget urolig nat kaldte arbejdet, men det blev til flere ture hjem den dag og til aften (som vist nok var lidt før den dag) kunne jeg konstatere, intet var hændt, undtagen at Andi var sort af jord, så var jeg en tur omme i hundeskoven for at se. Hold da helt op en hule hun havde gravet ind under en trærod, så stor hun kunne være der nede uden besvær.
Hele aftenen gik med meget pusten men ingen hvalpe. Så efter en tur ude gik vi lidt tidligt i seng, for det var jo ikke blevet til meget søvn sidste nat.
Men Andi kunne ikke falde til ro, så ud igen og ind, prøve at falde til ro, men efter megen uro måtte vi ud igen.
Så efter en 4-5 ture ude og inde var kl. blevet efter 2, da mente jeg det var på tide at slå sig ned ude ved hendes fødekasse.

Hele tiden havde jeg spændt ventet på fostervandet og evt. veer. Fostervandet så jeg aldrig, men med alle de ture ud og ind, ville det nu også have været lidt af et mirakel.
Kl. 3.25 kom så den første ve, som jeg var meget spændt på , det var næsten som en gysen langs hendes rygrad, samtidig tydelig pressen. Kl. 4.05 den 4. juni 2003 skete miraklet, første hvalp kom til syne, og efter en ve mere var den født, hurtig fik hun fosterhinden af og hvalpen slikket ren. Så gik snøfteren i gang på hvalpen og den krabbede af sted, fandt en dievorte, startede med en tone som på en violinbue på en streng, frem og tilbage, igen og igen, derfor navnet Choping til første fødte hvalp.
Så fik jordemoderen travlt med at notere tidspunkt, neglelak i nakken, op på vægten med hvalpen, en presseve mere, se efter om der er en mere på vej, kommer pludselig i tanke om at der på Fyn et sted kører en nybagt oldemor rundt, så hurtig en SMS af sted, eller var det efter at hvalp nr. 2. Chapling var kommet til verden kl. 4.38. For pludselig gik det meget stærkt, utrolig fascinerende og spændene var det at være med til. Kl. 5.17 fødtes første tæve Chindi, så var der en lille pause hvor indkommende og udgående SMS krydsede. Kl 6.28 blev Cillas født, da vidste jeg jo ikke han skulle til Frankrig, for så havde jeg nok valgt en anden farve end rød på hvidt til ham.

Lang pause hvor Andi blev rost for dygtig arbejde, men synes du ikke det er for lidt med 1 tæve. Så pludselig kl. 8.34 blev Cato født, yes tænkte jeg, hun hører efter. Hurtig kik under maven og et lille suk, 4 hanner og en tæve, Andi hvad tænker du på, men fik slet ikke tid til yderlig snak, for kl. 9.00 kom Cheri til verden.
Fint Andi, 2 tæver 4 hanhunde, meget flot gået. Så efter puslen og falden i staver over de 6 små mirakler, var kl. pludselig 11.15 og jeg vidste, hvis jeg skulle have besøg af dyrlægen, som vi havde aftalt, skulle det være inden kl. 12.00, så hurtig ind og finde tlf. nr. og ringe.
Så efter 15 min. var jeg tilbage ved Andis side igen og tælle op 1-2-3-4-5-6-7!! 7 ja men hov hvad er der sket. Colombo var kommet til verden uden min hjælp, helt utrolig.

Efter besøg af dyrlægen, hvor vi var enige om, godt gået Andi, 7 hvalpe og så med en så urutineret jordemoder.
Ind og sidde ved Andis side og beundre de 7 små pølser, så pludselig en presseve og kl. 13.25 blev Cæsar født.
Efter næsten 12 timers fødsel kunne Andi begynde det store arbejde som det jo er med opdragelse og pleje af 8 hvalpe.
Med store øjne sad jeg og så på Andis måde at få plads til 8 hvalpe på en gang. Der er jo kun 2 dievorter i overskud, så begge rækker skulle gøres fri. Sådan sad jeg længe medens SMS viderebragte resultatet til alle, der var på min tlf. hukommelse, så snart var resultatet over det ganske danske land.
Til Helle, Mojos ejer havde jeg først sendt at det blev 6 stk. men senere rettet det til 7 stk. og så måtte jeg jo til det igen og fortælle at nu var der 8 stk.( ville godt have haft kamera på Helle, hun har garentert haft $ tegn i øjnene) da var Helles kommentar ”Nu stopper I”.
Omkring ved 16.00 tiden kom jeg pludselig i tanke om, jeg havde glemt alt om morgenmad, formiddagskaffe, middagsmad og så videre, men var blevet en fantastisk oplevelse rigere.
Selve opvæksten, som også er en oplevelse af de helt store, vil jeg prøve at skrive om en anden gang, da jeg synes ”Efterveer” har været lang nok.


 
 
Skrevet for VI’KA ANDIs hvalpe.
Knud Christensen.
Kennel Ny Hviddueholm.
 
     
 
Tryk på billedet for at se det i stort.

 
 
 
 
Andi med alle 8 hvalpe. Man kan jo blive træt.