Til Artikler
Avlsgodkendelse.
 
 
     
  Ja, hvad er avlsgodkendelse? Det spørgsmål havde vi aldrig tænkt.
Da vi købte Jacco havde vi heller ikke kendskab til Hvid Hyrde Hund og heller ikke avlsarbejde!

Vi var fast besluttet på at vi skulle have en afløser for vores da 12 år gamle sorte schæfer – men det skulle ikke være en hund hele byen havde. Vi havde god tid og kiggede på mange annoncer og læste om mange hunderacer - men ikke om Hvid Hyrde Hund.

På en dejlig sommerdag på vores ferie i Assens skulle vi ind og handle i Brugsen. Der på opslagstavlen sprang der et billede i vores øjne og vi blev straks meget interesseret i hvad det var for en race og hvor var de flotte. Straks måtte vi ringe og høre nærmere og fik tilbuddet om at komme ud at se hvalpenes onkel Balue som boede i Assens, inden vi drog mod Vojens for at se hvalpene – for der er man jo solgt til stanglakrids uanset næsten hvilke race det er. Vi var solgt inden vi så en eneste hvalp – takket være Balue!

 
 

Sådan gik det til, at vi er blevet bidt af denne dejlige hunderace, for bidt af det er vi blevet. Et år efter at vi købte Jacco blev vi ejer af en tæve - Blondi (Jacco kedede sig efter vores gamle hund døde i december ).

Nu skal vi jo inden for det næste år avlsgodkendes ! (tror vi nok, der er jo hårde dommere) og vi er begyndt at tage de første skridt til dette.
Træning har vi jo gået til hele tiden så dette er ikke et problem – og så kommer der udstillingerne, ja det er da meget hyggeligt men det bliver vi nok ikke bidt af, men er jo en del af det hele.

 
 
I august skulle der tages HD billeder af Jacco – og der ville den første dom jo komme. Skulle vi forsætte den retning vi var imod …..?
Nu er der jo sådan at Jacco elsker at sove på ryggen så det var da bestemt ikke noget problem at få ham til at ligge stille der uden bedøvelse, ja han syntes såmænd det er det bedste sted at komme, dernede ved dyrlægen - der bliver man sådan nusset!
Billederne var taget, og så kom ventetiden, hvor vi kun kunne håbe på det bedste, og det blev det – AA-0. Med dette resultat ved vi at med ham, tager vi det næste skridt til november hvor vi skal til Herning og håber på et okay resultat.
Med Blondi er der et stykke vej endnu, hun er fra marts og er kun en dejlig hvalp endnu. Hun mangler lidt selvtillid og gåpåmod, når Jacco ikke står ved hendes side. Dette skal vi nu nok få givet hende.
Og hvem siger, at de nogen sinde skulle blive et par – men glade for hinanden det er de med garanti og hvem siger at vi vil gøre brug at vores avlsgodkendelse – det må kun tiden vise!

Mange hilsner
Jacco & Blondi’s familie fra Vejen